Elektrikere foretager flere opgaver end du tror

Hvis dine el-installationer er ældre end 10 år, kan det være du skal til at se dig om efter en elektriker. Især mange lejligheder i hovedstaden, bygget før 1950, har gamle elinstallationer. Hertil kan det være gavnligt at finde en billig elektriker i København eller omegn. Elektrikere sætter ikke bare nye ledninger og sikringsbokse op, de tjekker også installationer og opdaterer gamle løsninger. Er du nervøs for, at dine installationer måske ikke er helt opdaterede og sikre, så gennemgå dit hus og kig efter:

  • Kontakter i vådrum eller ved håndvaske
  • blottede kobberledninger
  • løse eller gamle kontakter
  • kontakter der sidder tættere end fem cm fra gulv, loft eller døre
  • installationer hvor ledningerne er helt eller delvist blottede

elektriker 2

Hvis du har nogle af de overstående, kan det være en god idé, at få en elektriker til at komme og se på dine installationer. Elektrikeren kan efter grundig inspektion af dit hjem, give dig en anbefalinger i forhold til de eksisterende installationer. Yderligere er elektrikeren som regel også i stand til at give et prisoverslag, så du ved hvor meget det kommer til at koste at udbedre eventuelle mangler. elektrikeren ved, hvilke regulativer der er gældende, og vil sikre at dine installationer overholder disse. Når dine installationer møder gældende regler vil elektrikeren certificere dem.

Elektrikere sætter også nye installationer op, heriblandt nye relæ, de installerer lys, og opsætter alarmsystemer og overvågning.

Fejlstrømsrelæ

I gamle bygninger sidder der ofte forældede fejlstrømsrelæ, de såkaldte FI og HFI relæ. Disse er ikke sikre og bør udskiftes. Arbejdet tager en elektriker kort tid at udføre, men det er farligt at gå i gang med selv. Derfor er det en rigtig god idé at få fat i en autoriseret elinstallatør i København til sådanne opgaver.

Sikkerhed

Skal man have installeret overvågning, eller et  alarmsystem, er det en rigtig god idé at finde en dygtig elektriker i København. Der findes forskellige typer alarmsystemer, blandt de dyreste får man en alarm som er koblet til en alarmcentral og sender en vagt ud, hvis den bliver aktiveret. Andre systemer kan udsende høje lyde, eller sende dig en sms hvis det bliver aktiveret. Fælles for dem alle er, at en god elektriker er helt essentiel for at få sat systemet rigtigt op.

Elektrikere udfører mange forskellige opgaver i hjemmet. En dygtig elektriker vil kunne gøre dit hjem lyst, varmt og sikkert.

GSR teknik ApS
Amager Strandvej 124
2300 København S
Tlf: 78 77 17 76

Written by BotiumAdmin